Koning Papakoumba en koningin Mamakoumba, de beste van alle leeuwen, regeren al vele jaren over de vreedzame savanne. Alles is rustig, tot de dag dat hun zoon Bakoumba geboren wordt.

In september 2017 vond in Nederland de Marfan Europe Network bijeenkomst plaats. Tijdens dit tweejaarlijkse congres wisselen de deelnemende Europese Marfan verenigingen kennis, informatie en ervaringen uit. Patrice Touboulie, de voorzitter van de Franse Marfan vereniging, toonde ons hun kinderboek ‘Bakoumba’. Hoe is het om elke dag te leven wanneer je anders bent dan andere kinderen? Te lang, te dun, snel moe of een grote bril op de neus. Dit is het verhaal van Bakoumba. De held van dit verhaal heeft het Marfan syndroom. Het boek gaat over zelfvertrouwen, vriendschap, moed, relativeren, herkenning en dromen. Iedereen kan koning zijn!

Begin 2020 heeft Bart Woudstra de illustraties omgetoverd tot een fraai filmpje. Het verhaal is ingesproken door Hannelore Zwitserlood. De originele illustraties zijn van Agnès Patron.

Wilt u het boekje ontvangen, neem contact met ons op.

Ontvang onze nieuwsbrief