De Contactgroep Marfan Nederland

Het Marfan syndroom is een erfelijke aandoening van het bindweefsel. Bindweefsel komt op veel plaatsen in het lichaam voor. De belangrijkste symptomen zijn te zien aan hart, bloedvaten, ogen en skelet. Een tijdige diagnose is van levensbelang.

De Contactgroep Marfan Nederland (CMN) streeft naar meer bekendheid rond het Marfan syndroom. Ze behartigt de belangen van mensen met Marfan en geeft voorlichting aan leden en zorgverleners. Maar de vereniging is vooral een thuis voor lotgenoten.

Heb ik marfan? Word lid
Het aantal coronabesmettingen is hoog en in de media kunnen we lezen dat dit grote gevolgen heeft voor de reguliere planbare zorg: afspraken, behandelingen en operaties worden uitgesteld....
Wie zijn wij? Mijn naam is Jeanne Arnold, ik ben 22 jaar en studeer Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Momenteel ben ik bezig met mijn masteronderzoek. Ik doe dit onderzoek op de...
Vrijdag 19 november jl. bracht Netflix de langverwachte film Tick, Tick...BOOM uit, een dynamische biografie over het leven van Jonathan Larson.

Lezing Dr. Struijs, Orthopedisch chirurg. Lezing over voetproblemen bij Marfan.

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief

Vind ons online