Kinderen

Logo Contactgroep Marfan Nederland. Je hebt Marfan en je vindt het niet zo makkelijk om uit te leggen wat dat is. Misschien kun je je wel herinneren hoe moeilijk je het vond toen jij voor het eerst mensen over Marfan hoorde praten. En voor mensen die het syndroom niet hebben, is dat vast nog moeilijker. Toch is het heel belangrijk dat je vriendjes en vriendinnetjes, je klasgenoten en je meester of juf weten wat Marfan is. Als ze dat begrijpen, zullen ze er niet zo snel vervelend over doen.

Bakoumba zit onder een boom.

Koning Papakoumba en koningin Mamakoumba, de beste van alle leeuwen, regeren al vele jaren over de vreedzame savanne. Alles is rustig, tot de dag dat hun zoon Bakoumba geboren wordt.

Wat is het marfan syndroom?

Wil jij een spreekbeurt houden over Marfan? Dat vinden wij super. Misschien omdat je het zelf hebt? Of één van je broertjes of zusjes? Hoe dan ook…wij willen je er graag bij helpen!

Flap een heel speciale muis.

Aan de rand van de stad woont familie Muis in een gezellig hol. Papa en mama Muis hebben 4 muizenkinderen: Snuit, Floep, Pip en Flap. En over Flap gaat dit boekje, want Flap is een heel speciale muis.

Getekende kinderen.

Je hebt Marfan en je vindt het niet zo makkelijk om uit te leggen wat dat is. Misschien kun je je wel herinneren hoe moeilijk je het vond toen jij voor het eerst mensen over Marfan hoorde praten. En voor mensen die het syndroom niet hebben, is dat vast nog moeilijker. Toch is het heel belangrijk dat je vriendjes en vriendinnetjes, je klasgenoten en je meester of juf weten wat Marfan is. Als ze dat begrijpen, zullen ze er niet zo snel vervelend over doen.

Raket.

Wanneer je een onderwerp zoekt voor je opstel of spreekbeurt zul je vast wel eens aan Marfan denken. Waarschijnlijk weet jij er inmiddels al zoveel van af, dat je er heel wat over kunt vertellen. Ga je een opstel of spreekbeurt over Marfan doen dan heb je misschien wat aan de volgende tips.

Tekening van Mark.

Mark is twaalf jaar en heeft het syndroom van Marfan. Marfan is een erfelijke aandoening. Maar de ouders van Mark hebben het niet. Je kunt zeggen dat het syndroom bij Mark begonnen is. Speciaal voor deze website maakte Mark een tekening. En hij vertelt erbij.

Ontvang onze nieuwsbrief