Resveratrol als mogelijke aortagroei remmer.

Specialisten van de verschillende marfanpoli's in Nederland starten op korte termijn een onderzoek naar de werking van Resveratrol als groeiremmer op de aortawand bij mensen met het Marfan syndroom. Studie op 'marfan-muizen' heeft aangetoond dat Resveratrol een mogelijk remmende werking heeft op de aortagroei.

Binnenkort zal er een medisch-wetenschappelijk onderzoek van start gaan! 

Het doel van het onderzoek is om te kijken of Resveratrol, een voedingssupplement dat in diverse plantensoorten voorkomt, een mogelijk remmende werking heeft op de aorta groei. In muizen met Marfan Syndroom is dit al aangetoond.

In het onderzoek worden 100 patiënten gevolgd die een jaar lang dagelijks Resveratrol gaan gebruiken naast hun huidige medicatie. Deelname is mogelijk bij een leeftijd tussen 18 en 40 jaar. Patiënten die mogelijk geïncludeerd kunnen worden in het onderzoek, zullen binnenkort een brief thuis ontvangen. Hierin staat een duidelijke uitleg over wat het precies inhoudt om deel te nemen aan het onderzoek.

U kunt zich dus niet zelf aanmelden!
Mensen die binnen de deelname-kriteria vallen, krijgen vanzelf bericht!

Dit onderzoek is opgezet door het Amsterdam UMC en zal in samenwerking zijn met de andere Marfan Centra (UMCG, Radboud MC en het LUMC).

Mede namens,

AMC

Prof. Barbara Mulder
Dr. Maarten Groenink
Dr. Vivian de Waard
Prof. Aeilko Zwinderman 

UMCG

Prof. Maarten van den Berg 
Dr. Michael Dickinson

Radboud MC

Dr. Roland van Kimmenade 

LUMC

Dr. Arthur Scholte

Video

Bekijk ook de video van de presentatie van Dr. Vivian de Waard tijdens de VJCD in maart 2018

Ontvang onze nieuwsbrief